Bæredygtighed
Mad med omtanke – for mennesker, råvarer og miljø
Hos Essens er bæredygtighed ikke et tilvalg, men en naturlig del af alt vi skaber.
Det Økologiske Spisemærke
Vores køkken modtog Det Økologiske Spisemærke i bronze i 2025.
Det Økologiske Spisemærke er en statskontrolleret mærkningsordning, som er jeres garanti for, at vi gør en indsats. En indsats for at beskytte naturen og grundvandet, spare jer for sprøjtemidler og tilsætningsstoffer samt støtte til øget dyrevelfærd. Med Det Økologiske Spisemærke i bronze er 30 – 60 % af vores fødevarer økologiske.
Lokale råvarer
Vi sammensætter menuer med udgangspunkt i sæsonens lokale råvarer.
Essens samarbejder med lokale leverandører, der kan deres kram. Eksempelvis leverer Søtofte Gårdmejeri ost og yoghurt til os, Haralds Fisk forsyner os med frisk fisk og Øxneholm bringer kød fra Rokkedahl og Vibygård til os.
Vi samarbejder med Forenede Madbanker - en landsdækkende nonprofit organisation, der arbejder for at mindske madspild og fremme social lighed i Danmark. Organisationen indsamler overskudsmad, som deles gratis ud til økonomisk trængte borgere.
Til større events er der til tider overskydende mad, som nødigt skal gå til spilde. Med dette samarbejde bliver maden afhentet og bragt ud til landets madbanker. Med initiativet tages der både socialt ansvar og ansvar for at mindske madspild. Et vigtigt arbejde, som vi støtter op om.
Er du blevet nysgerrig på organisationen? Find flere informationer her.
Forenede Madbanker
“Vi laver mad med omtanke – for gæsten, for smagen og for hinanden.
Hos Essens er bæredygtighed en naturlig del af håndværket.”
— Rasmus Møller, Executive Head Chef